Enklaste smulpajen

Lite äpple kvar i kylen? Har du fått rabarber? Gör en smulpaj. Detta är en enkel klassiker som alla kan göra, och man kan använda olika frukter eller bär, ex rabarber, hallon, äpple, blåbär. Till den kan du ha grädde, vaniljsås eller glass.

När jag var barn och kom hem från skolan, hade min mamma nästan alltid gjort en liten smulpaj och en kanna kokt vaniljsås. Jag älskar det fortfarande och gör det ofta.

Smulpaj, 4-6 portioner

Ingredienser:

ca 300 g frukt/bär

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

75 g mjölkfritt margarin

4 msk socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Blanda 2 msk socker med skalade/skivade/delad frukt/bär.

Är det rabarber, så lägg till en matsked ytterligare, de är så sura annars.

Blanda mjöl, havre och socker.

Smula ner margarinet i mjölblandningen, så att det blir en smulig deg.

Lägg frukt/bär i en form.

Häll smuldegen över frukten/bären.

Grädda i ugnen ca 20 min.

Ät mer vaniljsås, grädde eller glass.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *