Enklaste smulpajen
Lite äpple kvar i kylen? Har du fått rabarber? Gör en smulpaj. Detta är en enkel klassiker som alla kan göra, och man kan använda olika frukter eller bär, ex rabarber, hallon, äpple, blåbär. Till den kan du ha grädde, vaniljsås eller glass.
När jag var barn och kom hem från skolan, hade min mamma nästan alltid gjort en liten smulpaj och en kanna kokt vaniljsås. Jag älskar det fortfarande och gör det ofta.


Smulpaj, 4-6 portioner
Ingredienser:
ca 300 g frukt/bär
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
75 g mjölkfritt margarin
4 msk socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda 2 msk socker med skalade/skivade/delad frukt/bär.
Är det rabarber, så lägg till en matsked ytterligare, de är så sura annars.
Blanda mjöl, havre och socker.
Smula ner margarinet i mjölblandningen, så att det blir en smulig deg.
Lägg frukt/bär i en form.
Häll smuldegen över frukten/bären.
Grädda i ugnen ca 20 min.
Ät mer vaniljsås, grädde eller glass.
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar