Veganska och glutenfria chocolate chip cookies

Jag älskar att baka cookies, ju större desto bättre, helst med flingsalt på, sött och salt passar så bra ihop, dessa gjorde jag glutenfria, men de kan även göras med vanlig vetemjöl istället för glutenfri mix

Veganska chocolate chip cookies (20-30 st, beroende på hur stora du gör dem)

Ingredienser:

225 g vegansk/mjölkfritt margarin (rumstempererat)

90 g havregryn (vid glutenfritt, välj rent havre)

2 tsk vaniljsocker

0,75 dl aqua faba

300 g socker

300 g glutenfri vit mjölmix alt vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikabonat

en nypa salt

150 g hackad mörkchoklad/chokladknappar

ev flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa havren med stavmixer så att det blir fint

Vispa margarin och socker med elvisp till det blir fluffigt.

Blanda ner aqua faban och fortsätt vispa lite till

Blanda mjölmix/mjöl, vaniljsocker, havre, bakpulver, bikarbonat i en skål

Blanda ner i margarinsmeten

Hacka choklad och blanda i smeten.

Klicka bolla så stora som golfbollar på en plåt, ca 6 på en plåt, de rinner ut. (dessa blir 12-15 cm i diameter när de är klara)

Grädda i ugnen ca 11-13 minuter, provgrädda gärna en kaka först

När de är lite färgade i kanten och har lyft sig i mitten, är de klara, de sjunker ihop efter gräddning

Lägg lite flingsalt på dem direkt när du ta ut dem ur ugnen.

De är perfekta att frysa in.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *