Syrenkakor

Nu är äntligen försommaren här och det blommar överallt! Min absoluta favorit är syren, de luktar så fantastiskt och jag älskar den vackra, lila färgen.

Jag gillar att använda det jag kan plocka i naturen när jag bakar och jag tänkte att man borde kunna använda syren, som är ätbar, precis som man använder lavendel. Så här kommer recept på syrenkakor, egentligen gör man som när man gör brysselkakor som du rullar i syrensocker . Denna gången gjorde jag dem små.

Syrenkakor (ca 20-30 st

Ingredienser:

2 dl syrenblommor

2,5 dl socker

200 g mjölkfritt margarin

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Ställ margarinet framme en stund, så att det blir mjukt.

Mixa sockret med syrenerna

Blanda 1 dl syrensocker, mjöl, margarin, vaniljsocker, gärna med händerna så att det blir en smidig deg.

Dela i 2 delar, rulla till rullar och ställ ca 30 minuter i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader.

Rulla degrullarna i resten av syrensockret,

Ett tips om du vill att det ska se mer lila ut, blanda i lite lila hushållsfärg i sockret

Skär i tunna skivor, ca en halv centimeter tjocka

Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 10 minuter.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *