Syrenkakor
Nu är äntligen försommaren här och det blommar överallt! Min absoluta favorit är syren, de luktar så fantastiskt och jag älskar den vackra, lila färgen.
Jag gillar att använda det jag kan plocka i naturen när jag bakar och jag tänkte att man borde kunna använda syren, som är ätbar, precis som man använder lavendel. Så här kommer recept på syrenkakor, egentligen gör man som när man gör brysselkakor som du rullar i syrensocker . Denna gången gjorde jag dem små.







Syrenkakor (ca 20-30 st
Ingredienser:
2 dl syrenblommor
2,5 dl socker
200 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ margarinet framme en stund, så att det blir mjukt.
Mixa sockret med syrenerna
Blanda 1 dl syrensocker, mjöl, margarin, vaniljsocker, gärna med händerna så att det blir en smidig deg.
Dela i 2 delar, rulla till rullar och ställ ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla degrullarna i resten av syrensockret,
Ett tips om du vill att det ska se mer lila ut, blanda i lite lila hushållsfärg i sockret
Skär i tunna skivor, ca en halv centimeter tjocka
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 10 minuter.
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar