Chokladbollar med dadlar
11 maj är det chokladbollens dag och varför inte en liten godbit utan tillsatt socker, med dadlar som sötningsmedel istället? Dessa är enkla att göra och jag, som inte brukar gillar dadlar, gillar dem. Perfekt att ha i kylen när man är lite sugen.




Chokladbollar med dadlar (ca 25 st)
Ingredienser:
1 dl solroskärnor
0,5 dl kakao
1 dl kokos
10 dadlar, urkärnade
1 msk kokt, kallt kaffe
1 dl havregryn
kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Mixa allt utom havre i en matberedare, till smeten är så slät som möjligt.
Blanda sedan ner havregrynen i smeten, mixa inte dessa.
Tycker du att smeten är för torr och smulig, lägg i en halv matsked vatten
Rulla till bollar, som du rullar i kokos. JAg gillar när de är lite mindre i storlek. Väg dem gärna, så att de blir lika stora. Låt stå i kylen en stund innan de äts.
Ät och njut/Åsa
Lämna ett svar