Chokladbollar med dadlar

11 maj är det chokladbollens dag och varför inte en liten godbit utan tillsatt socker, med dadlar som sötningsmedel istället? Dessa är enkla att göra och jag, som inte brukar gillar dadlar, gillar dem. Perfekt att ha i kylen när man är lite sugen.

Chokladbollar med dadlar (ca 25 st)

Ingredienser:

1 dl solroskärnor

0,5 dl kakao

1 dl kokos

10 dadlar, urkärnade

1 msk kokt, kallt kaffe

1 dl havregryn

kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

Mixa allt utom havre i en matberedare, till smeten är så slät som möjligt.

Blanda sedan ner havregrynen i smeten, mixa inte dessa.

Tycker du att smeten är för torr och smulig, lägg i en halv matsked vatten

Rulla till bollar, som du rullar i kokos. JAg gillar när de är lite mindre i storlek. Väg dem gärna, så att de blir lika stora. Låt stå i kylen en stund innan de äts.

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *