Veganska solskensbullar

En klassisk bulle är denna kardemummabulle med vaniljkräm. Nog en av de godaste bullarna som finns.

Perfekt att rulla bullar samtidigt som man kollar på serier!

Recept Solskensbullar 24 st

Ingredienser:

Deg:

5 dl havredryck eller sojadryck

50 gram jäst eller 1 paket torrjäst

150 g mjölkfritt margarin

2 tsk mald kardemumma

1,5 dl socker

ca 14 dl vetemjöl

Vaniljkräm:

2 msk majsstärkelse

1,5 dl växtbaserad grädde ex Oatlys imat

1,5 växtbaserad dryck av havre eller soja

1 msk socker

1 tsk vaniljsocker

margarin och socker till pensling

Gör så här:

Börja med degen:

Om du använder torrjäst, ska denna blandas i mjölet o vänta i 10 minuter. Tillsätt sedan degvätskan som du har blandat ner socker och kardemumman i.

Smält margarinet

Tillsätt havredryck, värm upp till 37 grader.

Smula jästen i en bunke/degblandare

Häll i degvätskan, rör tills jästen har smält

Blanda ner socker och kardemumma, rör ihop

Blanda ner mjölet, låt blandaren knåda i 5-10 minuter

Tillsätt ev lite mer mjöl, tills degen släpper från kanten.

Låt jäsa i 30 minuter

Under tiden gör vaniljkrämen:

Blanda majsstärkelse och socker i en liten kastrull

Blanda i lite av vätskan, sedan resten

Koka upp, småkoka i 2 minuter, rör hela tiden, låt sedan svalna

Ta ut degen på mjölat bord

Dela i 24 bitar

Forma till bullar

Låt jäsa på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper i 30 minuter

Sätt ugnen på 225 grader

Tryck ett stort hål i varje bulle

Klicka eller spritsa vaniljkräm i hålen

Grädda i ca 8 minuter

Låt bullarna svalna lite

Under tiden, smält ett par matskedar margarin i en liten kastrull.

Pensla margarin på bullarna och doppa i socker, inte ovanpå krämen

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *