Vegansk morotskaka/muffins
En klassiker som alltid funkar, antingen som en större kaka, som tårtbotten eller som små kakor/muffins.
Går lätt att göra glutenfri genom att ersätta vetemjölet med sempers mjölmix.



Morotskaka/muffins (ca 8 st)
2 dl socker
0.75 dl vegogrädde, ex oatly havregrädde
3 rivna morötter, mindre
0,5 dl olja, raps- eller solros
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpunlver
1,5 tsk kanel
ev 1 dl hackade valnötter
Glasyr:
2 dl florsocker
50 g färskost, ev oatlys På mackan eller växtbaserade Philadelphia
30 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
Gör så här:
Rör ihop socker o grädde
Riv ner morötterna
Blanda ner oljan, rör ihop
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel
Rör ner detta i smeten, rör ihop till slät smet
Blanda ev ner valnötterna
Häll smeten i formar, smörj/mjöla om du väljer den större formen
Grädda i ugn 175 grader i 40 minuter, vid muffins 200 grader i ca 10-12 minuter
Låt svalna
Vispa ihop ingredienserna till glasyren, häll över
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar