Hallonmazariner
Mazariner är så gott, men kan ibland kännas för sött, så att blanda ner lite syrliga hallon ger en så god smak. Lite färg i glasyren med lite torkade hallon gjorde susen på denna mazarin-variant. Vegansk? Självklart!
Receptet kan användas till vanliga mazariner också, bara ta bort hallonen.






Hallon-mazariner (20 st)
Mördeg:
125 g vegansk/mjölkfritt margarin
0,5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2,75 vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
1,5 dl havregrädde, ex Oatlys imat
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl vetemjöl
Färska hallon, 10-12 stycken
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk vatten
röd hushållsfärg, vegansk
ev torkade hallon, hackade
Gör så här:
Nyp ihop mördegen till skalet, lägg sedan degen i plast i kylen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg 20 aluminiumformar på en plåt.
Riv mandelmassan,
Rör ihop mandelmassan, grädde, bakpulver och vetemjöl,
Vispa ihop med elvisp.
Hacka hallonen och rör ner i smeten.
Dela mördegen i 20 bitar, tryck ut i formarna.
Lägg smeten i formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen, i 20-25 minuter
Låt svalna helt.
Rör ihop glasyren, lägg på kakorna.
Strö torkade hallon över direkt
Låt stelna, gärna i kylen
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar