Hallonmazariner

Mazariner är så gott, men kan ibland kännas för sött, så att blanda ner lite syrliga hallon ger en så god smak. Lite färg i glasyren med lite torkade hallon gjorde susen på denna mazarin-variant. Vegansk? Självklart!

Receptet kan användas till vanliga mazariner också, bara ta bort hallonen.

Hallon-mazariner (20 st)

Mördeg:

125 g vegansk/mjölkfritt margarin

0,5 dl socker

0,5 tsk bakpulver

2,75 vetemjöl

Fyllning:

200 g mandelmassa

1,5 dl havregrädde, ex Oatlys imat

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl vetemjöl

Färska hallon, 10-12 stycken

Glasyr:

4 dl florsocker

3 msk vatten

röd hushållsfärg, vegansk

ev torkade hallon, hackade

Gör så här:

Nyp ihop mördegen till skalet, lägg sedan degen i plast i kylen.

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg 20 aluminiumformar på en plåt.

Riv mandelmassan,

Rör ihop mandelmassan, grädde, bakpulver och vetemjöl,

Vispa ihop med elvisp.

Hacka hallonen och rör ner i smeten.

Dela mördegen i 20 bitar, tryck ut i formarna.

Lägg smeten i formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen, i 20-25 minuter

Låt svalna helt.

Rör ihop glasyren, lägg på kakorna.

Strö torkade hallon över direkt

Låt stelna, gärna i kylen

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *