Bröd med ostfyllning
Här kommer en vegansk variant på Khachapuri, ett bröd från det georgiska köket. Ett bröd som inte behöver jäsas och som tillagas på stekpanna.





Recept ostbröd
Ingredienser: (2 bröd)
2 dl soyghurt (gärna en lite tjockare variant)
1 tsk bikarbonat
Äggersättning motsvarande 1 ägg/alternativt 3 msk aqua faba
1 msk socker
0,5 tsk salt
0,5 dl olja
7 dl vetemjöl
Olja att steka i
Ca 2 dl riven, smältbar vegan-ost, bland gärna en mildare ost med en starkare
Gör så här:
Blanda bikarbonat med soyghurt, låt stå i 5 minuter
Blanda i salt, äggersättning, socker och olja. Rör om
Lägg i mjöl, lite i taget, tills degen är smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska inte vara klibbig.
Dela degen i 2 delar.
Tryck ut degen till en cirkel, ca 1 cm tjock.
Lägg ost i mitten
Knyt ihop degen ovanpå, tryck ut och platta till
Stek på medelvärme i olja, till varje sida är gyllenbrun
Skär upp i bitar
Ät och njut/Åsa
Lämna ett svar