Bröd med ostfyllning

Här kommer en vegansk variant på Khachapuri, ett bröd från det georgiska köket. Ett bröd som inte behöver jäsas och som tillagas på stekpanna.

Recept ostbröd

Ingredienser: (2 bröd)

2 dl soyghurt (gärna en lite tjockare variant)

1 tsk bikarbonat

Äggersättning motsvarande 1 ägg/alternativt 3 msk aqua faba

1 msk socker

0,5 tsk salt

0,5 dl olja

7 dl vetemjöl

Olja att steka i

Ca 2 dl riven, smältbar vegan-ost, bland gärna en mildare ost med en starkare

Gör så här:

Blanda bikarbonat med soyghurt, låt stå i 5 minuter

Blanda i salt, äggersättning, socker och olja. Rör om

Lägg i mjöl, lite i taget, tills degen är smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska inte vara klibbig.

Dela degen i 2 delar.

Tryck ut degen till en cirkel, ca 1 cm tjock.

Lägg ost i mitten

Knyt ihop degen ovanpå, tryck ut och platta till

Stek på medelvärme i olja, till varje sida är gyllenbrun

Skär upp i bitar

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *