Vegansk majonnäs

Det finns flera recept på vegansk majonnäs, detta är min favorit, det blir bra varenda gång. Eftersom jag inte tycker om Dijon-senap, använder jag en skånsk senap som heter Dischong, från en gård i Skåne, Petersborg. Jag använder stavmixer.

Vegansk majonnäs

Ingredienser:

3 msk aquafaba, kikärtsspad (ersätter ägg som vanligtvis finns i majonnäs)

2,5 dl rapsolja

1 msk äppelcidervinäger

1 msk dijonsenap eller motsvarande (jag använder skånsk Dischong)

1 msk citronjuice

0,5 tsk salt

Gör så här:

Häll alla ingredienser utom oljan i en skål.

Starta stavmixern och häll i oljan, börja sakta och sedan snabbare tills du hällt i allt.

Nu ska konsistensen vara tjock.

Man kan smaksätta med ex vitlök eller örter

Så gott! Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *