Vegansk majonnäs
Det finns flera recept på vegansk majonnäs, detta är min favorit, det blir bra varenda gång. Eftersom jag inte tycker om Dijon-senap, använder jag en skånsk senap som heter Dischong, från en gård i Skåne, Petersborg. Jag använder stavmixer.


Vegansk majonnäs
Ingredienser:
3 msk aquafaba, kikärtsspad (ersätter ägg som vanligtvis finns i majonnäs)
2,5 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap eller motsvarande (jag använder skånsk Dischong)
1 msk citronjuice
0,5 tsk salt
Gör så här:
Häll alla ingredienser utom oljan i en skål.
Starta stavmixern och häll i oljan, börja sakta och sedan snabbare tills du hällt i allt.
Nu ska konsistensen vara tjock.
Man kan smaksätta med ex vitlök eller örter
Så gott! Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar