Vegansk pepparkakscheesecake
Varje jul slutar med att jag har en massa pepparkakor över, det som var en bra idé i början av december, känns oätbart efter nyår.
Men hittade ett recept på pepparkakscheesecake, som jag vego-fierat till väldens godaste kaka, den var så god att jag glömde fota hela kakan, det blev bara en bild på sista biten.
Pepparkakscheesecake för 8-10 personer (eller 1)
Ingredienser:
Botten:
300 g pepparkakor
150 g mjölkfritt margarin
Fyllningen:
200 g vit vegansk choklad
600 vegansk färskost, typ Oatlys på mackan
2 dl socker
2 dl vego vispgrädde
Gör så här:
Mixa pepparkakorna helt smuliga, jag använde stavmixern
Smält margarinet i en kastrull
Blanda ihop dchem o bre ut i en rund form, ca 25 cm
Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad, ställ sedan åt sidan och låt den svalna
Vispa grädden, inte för hårt.
Vispa sedan ner vego-osten och socker till smeten blir jämn.
Vänd ner chokladen i smeten och rör om.
Häll i fyllningen över pepparkaksbotten, bre ut den.
Ställ in formen i frysen i 3-4 timmar
Låt stå en stund innan du skär upp och äter, garnera gärna med lite smulade pepparkakor,
Ät och njut/Åsa
Lämna ett svar