Vegansk pepparkakscheesecake

Varje jul slutar med att jag har en massa pepparkakor över, det som var en bra idé i början av december, känns oätbart efter nyår.

Men hittade ett recept på pepparkakscheesecake, som jag vego-fierat till väldens godaste kaka, den var så god att jag glömde fota hela kakan, det blev bara en bild på sista biten.

Pepparkakscheesecake för 8-10 personer (eller 1)

Ingredienser:

Botten:

300 g pepparkakor

150 g mjölkfritt margarin

Fyllningen:

200 g vit vegansk choklad

600 vegansk färskost, typ Oatlys på mackan

2 dl socker

2 dl vego vispgrädde

Gör så här:

Mixa pepparkakorna helt smuliga, jag använde stavmixern

Smält margarinet i en kastrull

Blanda ihop dchem o bre ut i en rund form, ca 25 cm

Ställ i kylen i minst 30 minuter.

Smält chokladen i vattenbad, ställ sedan åt sidan och låt den svalna

Vispa grädden, inte för hårt.

Vispa sedan ner vego-osten och socker till smeten blir jämn.

Vänd ner chokladen i smeten och rör om.

Häll i fyllningen över pepparkaksbotten, bre ut den.

Ställ in formen i frysen i 3-4 timmar

Låt stå en stund innan du skär upp och äter, garnera gärna med lite smulade pepparkakor,

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *