Veganska biskvier
Chokladbiskvier är min favoritkaka, men jag har aldrig gjort dem själv. I Hela Sverige bakar (som jag inte kom med) såg det inte så svårt ut. Själva kakan fick jag göra 2 gånger, första gånger ersatte jag ägget med äggersättningspulver, men det funkade inte, så det fick bli aqua-faba.
I vissa recept står att man ska temperera chokladen (smälta/låta svalna/hetta upp igen) men det gjorde jag inte, det blev bra ändå
Chokladbiskvier, 12-16 st (beroende på hur stora du gör dem, jag gjorde ganska små)
Ingredienser
150 gram Mandelmassa
2 msk Aqua-faba
1/2 dl socker
15+ gram mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 dl florsocker
2 msk aqua-faba
200 g mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Riv mandelmassan i en skål,
blanda i socker och aqua-faban, rör till det blir en slät smet
Spritsa runda ringar på plåt med bakplåtspapper, ca 3-4 cm i diameter
Grädda i ugnen ca 10 minuter, kolla så att de inte blir för mörka
Ta ut kakbottnarna och låt svalna
Vispa upp margarinet med florsocker och aqua-faba
Vispa tills det blir fluffigt
Lägg smörkräm som en topp på kakorna
Låt dem stå i kylen en stund,
Smält chokladen, doppa kakorna
Låt svalna, gärna i kylen
Ät och njut/Åsa
Mina bottnar flöt ut och ser nu ut som havreflarn… Vad kan ha gått fel?
Hej, jag önskar att jag kunde svara nåt klokt, men problemet när man bakar med aqua faba så är det lite oberäkneligt. Har hänt mig tidigare också, inte med detta bakverket dock/Åsa