Veganska biskvier

Chokladbiskvier är min favoritkaka, men jag har aldrig gjort dem själv. I Hela Sverige bakar (som jag inte kom med) såg det inte så svårt ut. Själva kakan fick jag göra 2 gånger, första gånger ersatte jag ägget med äggersättningspulver, men det funkade inte, så det fick bli aqua-faba.

I vissa recept står att man ska temperera chokladen (smälta/låta svalna/hetta upp igen) men det gjorde jag inte, det blev bra ändå

Chokladbiskvier, 12-16 st (beroende på hur stora du gör dem, jag gjorde ganska små)

Ingredienser

150 gram Mandelmassa

2 msk Aqua-faba

1/2 dl socker

15+ gram mjölkfritt margarin, rumsvarmt

3 dl florsocker

2 msk aqua-faba

200 g mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader

Riv mandelmassan i en skål,

blanda i socker och aqua-faban, rör till det blir en slät smet

Spritsa runda ringar på plåt med bakplåtspapper, ca 3-4 cm i diameter

Grädda i ugnen ca 10 minuter, kolla så att de inte blir för mörka

Ta ut kakbottnarna och låt svalna

Vispa upp margarinet med florsocker och aqua-faba

Vispa tills det blir fluffigt

Lägg smörkräm som en topp på kakorna

Låt dem stå i kylen en stund,

Smält chokladen, doppa kakorna

Låt svalna, gärna i kylen

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *