Veganska biskvier

Chokladbiskvier är min favoritkaka, men jag har aldrig gjort dem själv. I Hela Sverige bakar (som jag inte kom med) såg det inte så svårt ut. Själva kakan fick jag göra 2 gånger, första gånger ersatte jag ägget med äggersättningspulver, men det funkade inte, så det fick bli aqua-faba.

I vissa recept står att man ska temperera chokladen (smälta/låta svalna/hetta upp igen) men det gjorde jag inte, det blev bra ändå

Chokladbiskvier, 12-16 st (beroende på hur stora du gör dem, jag gjorde ganska små)

Ingredienser

150 gram Mandelmassa

2 msk Aqua-faba

1/2 dl socker

15+ gram mjölkfritt margarin, rumsvarmt

3 dl florsocker

2 msk aqua-faba

200 g mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader

Riv mandelmassan i en skål,

blanda i socker och aqua-faban, rör till det blir en slät smet

Spritsa runda ringar på plåt med bakplåtspapper, ca 3-4 cm i diameter

Grädda i ugnen ca 10 minuter, kolla så att de inte blir för mörka

Ta ut kakbottnarna och låt svalna

Vispa upp margarinet med florsocker och aqua-faba

Vispa tills det blir fluffigt

Lägg smörkräm som en topp på kakorna

Låt dem stå i kylen en stund,

Smält chokladen, doppa kakorna

Låt svalna, gärna i kylen

Ät och njut/Åsa

2 svar på ”Veganska biskvier”

    1. Hej, jag önskar att jag kunde svara nåt klokt, men problemet när man bakar med aqua faba så är det lite oberäkneligt. Har hänt mig tidigare också, inte med detta bakverket dock/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *