Vegansk Bärgalette
Bärgalette är en öppen paj, med fyllning som man kan variera. Här använde jag bär, en fryst bärblandning med hallon, jordgubbar, svara och röda vinbär. Annat tips är att använda skivade äpplen pudrade med kanel. Serveras som den är eller med en klick vego-visp.

Recept Bärgalette, 1 paj, ca 8-12 bitar
Ingredienser:
Pajdegen:
225 g mjölkfritt margarin, ska vara kallt
4,75 dl vetemjöl
2,5 msk socker
2 msk havre- eller sojagrädde
2 msk vatten
Fyllning:
300 g bär
2,5 msk maizena
0,5 dl socker
vatten att pensla över kanten
Florsocker att pudra ovanpå
Gör så här:
Nyp ihop margarin, socker och mjöl till en deg
Tillsätt vatten och grädde och krama ihop till en pajdeg.
Linda in degen i plastfolie och låt ligga i kylen i ett par timmar
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper tills degen är ca 2-3 cm tjock, den ska vara rund
(Skär ev bort de ojämna kanterna om du vill)
Sätt ugnen på 200 grader, ta bort översta pappret
Blanda bären (om du valt frysta bär ska de vara tinade) med maizena ( och ev ett par matskedar socker om du tycker att frysta bär är lite sura)
Lägg bären i mitten på pajdegen, lämna ca 5 cm av kanten.
Vik kanten över bären, en bit i taget.
Pensla kanterna med vatten, strö socker på
Grädda på bakplåtspappret i ca 30 minuter, kanten ska vara gyllenbrun
Ta ut och låt svalna, pudra med florsocker
Ät och njut!/Åsa





Lämna ett svar