Veganska ”dumle”-kakor
Kan detta vara världens godaste kakor? Det kan faktiskt vara så och de är enkla att göra, en kakdeg och dumle-kolor, eller så hittar du veganska karamellkolor, doppade i choklad för att få dem veganska (dumle-original är doppade i mjölkchoklad). Finns att köpa på Coop eller att köpa på nätet. Stora, sega, söta och goda, med lite flingsalt på blir det en smakexplosion i munnen

Veganska dumle-kakor (20 st)
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
7,5 gram äggersättning blandat med 2 msk vatten
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
20 kolor, typ Dumle
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Smält margarinet
Blanda ihop ägg-ersättningen med vattnet
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål
blanda ner margarinet och ägg-ersättningen och rör ihop till en smidig deg
Ta ut på ett bord/bänk
Forma till en avlång deg, dela i 20 delar
Lägg en kola varje kak-del, krama ihop till en rund boll
Lägg 10 på varje plåt
Grädda varje plåt i ugnen i 8 minuter
Strö flingsalt på kakorna direkt när de kommer ut från ugnen
Ät och njut!/Åsa





Lämna ett svar