Silviakaka
Jag sökte till Hela Sverige bakar i år (baktävling i TV4) men kom inte med. Så jag tänkte ändå delta på mitt eget sätt, genom att bara allt de gör, fast växtbaserat. Vi börjar med avsnitt 1-Silviakakan, en enkel men supergod sockerkaka, med glasyr och kokostäcke, jag öste på kokos, för det älskar jag mycket av, men är man inte så förtjust i det så strö inte så mkt på. Perfekt bjudkaka. Jag använder äggersättning denna gången. Jag köper det i burk på bakhyllan i min vanliga butik, finns olika märken, mängden som man använder kan variera, läs på baksidan hur man doserar motsvarande 1 ägg.

Silviakaka
Ingredienser:
äggersättning motsvarande 2 ägg ( 15 gram pulver till 60 ml vatten, blandas ihop o används som ägg)
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl ljummet vatten
Glasyr:
1 dl socker
100 g mjölkfritt margarin
äggersättning motsvarande 1 ägg (7,5 g pulver till 30 ml vatten) blanda ihop)
1 tsk kokos
Kokos till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
klä en form ca 20*30 cm med bakplåtspapper, blöt gärna pappret lite, så blir det lättare att forma
Vispa ”veg-ägg-blandningen” med sockret så att det blir luftigt
Blanda ner övriga ingredienser
Häll i formen och grädda i ugnen ca 30 minuter
Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyr.
Smält margarinet, rör ner sockret till det har smält
Rör ner övriga ingredienser.
Häll över kakan strö på kokos
Låt stelna i kylen
Ät och njut!/Åsa



Lämna ett svar