Hallongrottor
I avsnitt 3 av ”Hela Sverige bakar” gör de hallongrottor, en riktigt klassiker. Dessa gjorde jag i morse och bjöd kollegor på, helt veganska/mjölkfria. De blev riktigt goda. En del människor envisas med att ha smör när de bakar och säger att det inte är lika gott med margarin, men detta receptet gör dem spröda och man vill äta många…

Hallongrottor 20 st
Ingredienser:
200 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
hallonsylt till fyllningen
Gör så här:
Smält margarinet
Rör ihop socker och margarin
Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker i en egen skål
Blanda ner i sockerblandningen
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg 20 muffinsformar på en plåt.
Rulla degen till en lång rulle på ett bord, dela i 20 bitar
Rulla varje bit till en boll, lägg i varje muffinsform
Gör en grop med fingret varje boll och lägg i ca en tsk sylt i varje
Grädda i ugnen i 18 minuter
Låt svalna, ät sedan och njut!/Åsa




Lämna ett svar