Hallongrottor

I avsnitt 3 av ”Hela Sverige bakar” gör de hallongrottor, en riktigt klassiker. Dessa gjorde jag i morse och bjöd kollegor på, helt veganska/mjölkfria. De blev riktigt goda. En del människor envisas med att ha smör när de bakar och säger att det inte är lika gott med margarin, men detta receptet gör dem spröda och man vill äta många…

Hallongrottor 20 st

Ingredienser:

200 g mjölkfritt margarin

1 dl socker

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4,5 dl vetemjöl

hallonsylt till fyllningen

Gör så här:

Smält margarinet

Rör ihop socker och margarin

Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker i en egen skål

Blanda ner i sockerblandningen

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg 20 muffinsformar på en plåt.

Rulla degen till en lång rulle på ett bord, dela i 20 bitar

Rulla varje bit till en boll, lägg i varje muffinsform

Gör en grop med fingret varje boll och lägg i ca en tsk sylt i varje

Grädda i ugnen i 18 minuter

Låt svalna, ät sedan och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *