Soyghurtbröd med frön och russin
I dessa tider är det perfekt att baka eget bröd, varför inte testa detta bröd, enkelt att röra ihop, ingen jäsning och kan varieras med de frön/nötter du har hemma. Går bra att frysa in och är väldigt saftigt.


Soyghurtbröd med frön och russin (1 limpa)
Ingredienser:
2 dl havregryn
4,5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl solrosfrön
(Fröna kan bytas ut mot annat, ex pumpafrön, hackade valnötter…)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl agavesirap (valfritt)
5 dl soyghurt naturell
Gör så här:
Sätt ugn på 175 grader
Täck en brödform med bakplåtspapper . Tips: Blöt och knyckla ihop pappret först, det blir lättare att forma.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ner soyghurt och agave, rör ihop till jämn smet. Är smeten för tjock, häll i ett par matskedar vatten.
Häll i formen, grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.
Ta ut och låt stå i formen i ca 1 timme.
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar