Soyghurtbröd med frön och russin

I dessa tider är det perfekt att baka eget bröd, varför inte testa detta bröd, enkelt att röra ihop, ingen jäsning och kan varieras med de frön/nötter du har hemma. Går bra att frysa in och är väldigt saftigt.

Soyghurtbröd med frön och russin (1 limpa)

Ingredienser:

2 dl havregryn

4,5 dl vetemjöl

1 dl linfrön

1 dl russin

1 dl solrosfrön

(Fröna kan bytas ut mot annat, ex pumpafrön, hackade valnötter…)

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

0,5 dl agavesirap (valfritt)

5 dl soyghurt naturell

Gör så här:

Sätt ugn på 175 grader

Täck en brödform med bakplåtspapper . Tips: Blöt och knyckla ihop pappret först, det blir lättare att forma.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda ner soyghurt och agave, rör ihop till jämn smet. Är smeten för tjock, häll i ett par matskedar vatten.

Häll i formen, grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.

Ta ut och låt stå i formen i ca 1 timme.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *