Rårakor

En ingrediens: Potatis.

Potatis, som är min absoluta favoritråvara.

Tillbehör: varieras utifrån tycke och smak.

En klassiker och världens enklaste maträtt, både till vardags och till fest, med olika tillbehör.

Råraka 1 portion

Ingredienser:

250 g potatis

lite olja/margarin att steka i

Tillbehör:

Lingonsylt eller vegofraiche/rödlök/tångkaviar

Gör så här:

Riv potatisen på rivjärn(den grova sidan)

Krama ur en del av vattnet (inte allt, det är potatisstärkelsen som håller ihop den)

Värm upp stekpannan till ganska hög värme, häll i rikligt med olja och/eller margarin.

Lägg potatisen på stekpannan, salta och stek i några minuter, vänd och stek andra sidan.

Ät med goda tillbehör, och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *