Färsrulle

Såg ett recept som innehöll, köttfärs, skinka och ost. Tänkte att detta är perfekt att vego-fiera och det blev jättegott! Enkelt att göra och skulle vara perfekt att ha som festmat. Jag gjorde i ugnen, men det är säkert supergott att lägga på grillen för att få lite mer rökig smak.

Färslimpa med sk*nka och vego-ost

ca 8 portioner

Ingredienser:

500 g vego-färs, jag använde denna gången Peas of Heaven

1 msk kikärtsmjöl

salt

svartpeppar

1 pkt växtbaserad pålägg, jag använde Astrid och apornas Sk*nka

1 pkt vego-ost i skivor, jag använder oftast Simplys Intense, lite mer smak i den

Glace:

1 msk chilisås (eller ketchup)

1/2 msk sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Tina färsen om den är frusen.

Blanda färs med kikärtsmjöl, salt och peppar.

Tryck ut på bakplåtspapper, till en rektangel.

Lägg på pålägget och osten.

Rulla ihop med hjälp av pappret, som en rulltårta.

Tryck ihop kanterna så att inte osten rinner ut

Snurra ihop sidorna av pappret, se bilderna

Lägg in i ugnen i 20 minuter.

Ta ut, öppna paketet, pensla med glace.

Lägg in i ugnen 10 minuter till.

Ta ut, skär i bitar och njut! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *