Enkelt bröd med frön

Detta brödet var enkelt att göra, vackert att titta på och väldigt mättande. Jag gjorde mitt eget havremjöl genom att köra vanliga havregryn i mixern. Delade brödet efter gräddning i bitar och lade i frysen.

Recept enkelt bröd med frön

1 limpa

Ingredienser:

1,5 dl aqua faba eller äggersättning motsvarande 3 ägg

3 dl naturell soyghurt

5 dl havregrynsmjöl

2 tsk bakpulver

2 dl frön, jag använder lin- och solrosfrön

Frön till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa upp aqua faban i en bunke tills det är skummigt

Blanda ner soyghurten

Blanda ner havregrynsmjöl och bakpulver, rör ihop till en kladdig smet

Häll i fröna.

Häll i smeten i en form med bakplåtspapper.

Blöt gärna pappret för att kunna forma det bättre.

Lägg frön på som garnering

Grädda i nedre delen av ugnen i va 55 minuter,

känn med sticka så att brödet är genomgräddat.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *