Enkelt bröd med frön
Detta brödet var enkelt att göra, vackert att titta på och väldigt mättande. Jag gjorde mitt eget havremjöl genom att köra vanliga havregryn i mixern. Delade brödet efter gräddning i bitar och lade i frysen.
Recept enkelt bröd med frön
1 limpa
Ingredienser:
1,5 dl aqua faba eller äggersättning motsvarande 3 ägg
3 dl naturell soyghurt
5 dl havregrynsmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl frön, jag använder lin- och solrosfrön
Frön till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa upp aqua faban i en bunke tills det är skummigt
Blanda ner soyghurten
Blanda ner havregrynsmjöl och bakpulver, rör ihop till en kladdig smet
Häll i fröna.
Häll i smeten i en form med bakplåtspapper.
Blöt gärna pappret för att kunna forma det bättre.
Lägg frön på som garnering
Grädda i nedre delen av ugnen i va 55 minuter,
känn med sticka så att brödet är genomgräddat.
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar