Vegansk mazarintårta

Att få till äggersättning kan vara lite klurigt. Jag använder både pulver-”ägg” och aqua faba/kikärtsspad(köper färdig i tetraförpackning) när jag bakar. Denna gången blev det aqua faba och då behövde jag ställa in tårtan i kylen för att mandelmasse-smeten skulle stelna.

Mazarintårta ca 12 bitar

Ingredienser:

Sylten

200 g blåbär (jag använder frysta bär)

200 g hallon

200 g syltsocker

Botten

150 g margarin

1 dl socker

4,5 dl vetemjöl

0,5 dl aqua faba

Mazarinfyllning

250 g mandelmassa

100 g margarin

1 dl aqua faba

Glasyr

2 dl florsocker

2 msk vatten

ev mandelspån

Gör så här:

Sylten-lägg bär och socker i en kastrull,

koka upp, låt koka i 10 minuter, ta bort skummet

låt svalna i kylen, gärna över natten

Botten-smält margarin o låt svalna

Blanda margarin, socker, mjöl och aqua faba.

Tryck ut i en rund springform, ca 20-25 cm

Ställ i kylen 1 timme

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält margarin och låt svalna

Riv mandelmassa

Blanda, mandelmassan, margarin och aqua faba, vispa ihop till en jämn smet

Lägg ett lager sylt på botten.

Häll över mazarinblandningen

Grädda i ugnen i ca 20 minuter

Ta ut och låt svalna, ställ jämna i kylen

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr

Bred glasyren över kakan, strö ev mandelspån

Låt stelna i kylen.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *