Müsli- och bananmuffins
På fredagar brukar jag göra något extra till frukost för tonåringen. Denna vecka blev det müsli- och bananmuffins, blev inspirerad av ett recept som jag ”veggofierat”, de blev supergoda och perfekta att stoppa i frysen eller att ta med i väskan som mellanmål på jobbet.
Müsli- och bananmuffins ca 8-10 st
Ingredienser:
0,5 dl aqua faba
2 dl naturell soyghurt (eller havreghurt om du hellre vill ha det)
1 banan
2 msk flytande margarin eller smält margarin
1 msk agave sirap (jag använder det som ersättare till honung)
2,5 dl müsli
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg muffinsformar på en plåt
Blanda, müsli, mjöl och bakpulver i en skål
Mosa banan i en annan skål.
Blanda banan med soyghurt, aqua faba, margarin och agave.
Tillsätt müsliblandningen och rör ihop.
Klicka smeten i formarna
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Ät och njut!/Åsa
Lämna ett svar