Müsli- och bananmuffins

På fredagar brukar jag göra något extra till frukost för tonåringen. Denna vecka blev det müsli- och bananmuffins, blev inspirerad av ett recept som jag ”veggofierat”, de blev supergoda och perfekta att stoppa i frysen eller att ta med i väskan som mellanmål på jobbet.

Müsli- och bananmuffins ca 8-10 st

Ingredienser:

0,5 dl aqua faba

2 dl naturell soyghurt (eller havreghurt om du hellre vill ha det)

1 banan

2 msk flytande margarin eller smält margarin

1 msk agave sirap (jag använder det som ersättare till honung)

2,5 dl müsli

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg muffinsformar på en plåt

Blanda, müsli, mjöl och bakpulver i en skål

Mosa banan i en annan skål.

Blanda banan med soyghurt, aqua faba, margarin och agave.

Tillsätt müsliblandningen och rör ihop.

Klicka smeten i formarna

Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *