Grönkålspirog på vegansk smördeg

Här kommer ännu ett recept på pirog, som är perfekt att frysa in, ta ut och mikra efter skolan. Jag köper vegansk smördeg när det är erbjudande och lägger i frysen, fyllningen kan varieras efter smak, funkar med nästan vad som helst, ex tomatsås/ost, korvröra, färssås.

Pirog på smördeg 8 st

Ingredienser:

1 rulle färdig vegansk smördeg, låt ligga en stund innan den används

Fyllning:

1 valfri lök

ca 250 g grönkål

2 dl växtbaserad grädde

riven växtbaserad ost

salt, peppar,

ev rökt paprikapulver, jag har det på allting

olja eller aqua faba att steka i o pensla med

Gör så här:

Fräs löken tillsammans med grönkål i lite olja

Krydda

Häll över grädden, låt puttra i 5 minuter på medelvärme.

Låt svalna.

Sätt ugnen på 220 grader

Dela smördegen i 8 bitar

Lägg fyllning i mitten på varje del, lägg lite ost på

Vik ihop degen vågrätt eller diagonalt

Lägg på plåt med bakplåtspapper, tryck ihop kanterna och nagga kanten med en gaffel

Pensla med lite olja eller aqua faba

Grädda i ugnen i 10-12 minuter, tills de har en gyllenbrun färg.

Ta ut och låt svalna

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *