Grönkålspirog på vegansk smördeg
Här kommer ännu ett recept på pirog, som är perfekt att frysa in, ta ut och mikra efter skolan. Jag köper vegansk smördeg när det är erbjudande och lägger i frysen, fyllningen kan varieras efter smak, funkar med nästan vad som helst, ex tomatsås/ost, korvröra, färssås.
Pirog på smördeg 8 st
Ingredienser:
1 rulle färdig vegansk smördeg, låt ligga en stund innan den används
Fyllning:
1 valfri lök
ca 250 g grönkål
2 dl växtbaserad grädde
riven växtbaserad ost
salt, peppar,
ev rökt paprikapulver, jag har det på allting
olja eller aqua faba att steka i o pensla med
Gör så här:
Fräs löken tillsammans med grönkål i lite olja
Krydda
Häll över grädden, låt puttra i 5 minuter på medelvärme.
Låt svalna.
Sätt ugnen på 220 grader
Dela smördegen i 8 bitar
Lägg fyllning i mitten på varje del, lägg lite ost på
Vik ihop degen vågrätt eller diagonalt
Lägg på plåt med bakplåtspapper, tryck ihop kanterna och nagga kanten med en gaffel
Pensla med lite olja eller aqua faba
Grädda i ugnen i 10-12 minuter, tills de har en gyllenbrun färg.
Ta ut och låt svalna
Ät och njut/Åsa
Lämna ett svar