Nötfri ”Nutella”
Jag arbetar inom förskolan i Malmö, där får man inte ha nötter, då det finns/kan finnas allergiker. Så när det är fettisdagen och man ska bjuda på semlor, vad gör man då? Frågade vår kock, jo man ersätter mandelmassan med ett chokladpålägg, gjord på solrosfrön, så gott! Gick hem och gjorde det själv, med 4 ingredienser som jag hade hemma.
Nötfri ”Nutella”
Ingredienser:
1 dl solrosfrön, jag använde saltade, som jag hade hemma.
1 msk kakao
1 msk strösocker
ca 1 msk olja, ex raps- eller solros, som inte ger smak
Gör så här:
Kör frön, socker kakao med olja i skål med stavmixer, ta mer olja efter önskad konsistens.
Smaka av med mer socker om det behövs
Förvara i kylen.
Ha på mackan, i bakning eller ät med sked och njut!/ Åsa
Lämna ett svar