Äppelrosor

Såg dessa på en bild i en gammal bok, tänkte hur svårt kan det vara att göra? Inte svårt alls, visar det sig. Hade vegansk smördeg i frysen, köpt billigt, och ett par äpplen, som ingen ville äta.

Recept äppelrosor, ca 10 st

Ingredienser:

Vegansk smördeg

ca 50 g mjölkfritt margarin

socker

kanel

äpplen, 2 st

Florsocker att pudra ovanpå

Muffinsformar

Gör så här:

Ett par timmar innan; Skiva äpplet i tunna skivor, lägg i en skål med vatten, sätt i mikron på 3 minuter, ställ sedan i kylen ca 2 timmar, så att äppelskivorna blir mjuka

Ta ut smördegen ur kylen en stund innan, så att den är mjuk.

Lägg äppelskivorna på ett papper, så att de blir torra.

Sätt ugnen på 200 grader.

Mikra margarinet i 20 sekunder så att det blir mjukt.

Blanda ca 1 msk socker och 1 tsk kanel i margarinet.

Skär remsor av smördegen, 4-5 cm tjocka.

Pensla kanel/sockerröran på remsan.

Lägg äppelskivorna omlott, se bilden, på halva remsans höjd

Vik upp andra halvan underifrån.

Rulla ihop remsan, skär av efter ett par varv och lägg i formarna.

Fortsätt så många du vill ha.

Grädda i ugnen ca 10 minuter, tills smördegen är gyllenbrun.

Pudra florsocker på, när de svalnat.

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *