Bounty-bollar

Av någon anledning hade jag flera påsar med kokosflingor i skåpet, vad kan man göra med dem? Hittade en idé om att göra egen Bounty-choklad, så det blev en vego-variant av dessa godbitar, riktigt goda blev de, tog slut i ett nafs.

Bounty-bollar ca 12 st (gör du dem mindre, får du fler)

Ingredienser:

50 g mjölkfritt margarin

3 dl kokosflingor

1,5 dl florsocker

0,5 dl mjölkfri ”vispgrädde”, ex Oatlys Visp

200 g mörk choklad att doppa i

kokosflingor

Gör så här:

Smält margarinet

Blanda alla ingredienser med margarinet

Låt smeten stå i 15 min, så att kokosen sväller

Rulla till bollar

Ställ i kylen i ett par timmar

Smält chokladen i mikron

Doppa bollarna i chokladen

Strö kokos över

Låt stå kallt en stund.

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *