Vaniljhjärtan

På alla hjärtans dag blev det vaniljhjärtan, spröda godbitar med vaniljsmak, en klassiker. Lite pilligt att göra, men inte svårt. Perfekt att lägga i frysen.

Vaniljhjärtan ca 16 st

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

3/4 dl socker

1 msk aqua faba

200 g mjölkfritt margarin

Fyllning:

0,5 dl aqua faba

1 msk socker

3/4 dl potatismjöl

1 msk vaniljsocker

2 dl växtbaserad mjölkdryck, havre- eller soja

Florsocker till garnering

Till kakorna behövs hjärtformar av metall

Gör så här:

Smörj formarna.

Smält margarinet och låt svalna.

Blanda mjölen, socker , aqua faban och margarinet till en deg.

Låt den ligga i plast i en halvtimme i kylen.

Gör fyllningen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull.

Koka upp, låt vara på svag värme och rör om.

När fyllningen tjocknat, ta åt sidan.

Ta ut degen ur kylen.

Kavla ut degen till plattor, ca 3-5 mm tjocka.

Använd hälften av degen till att klä formarna.

Lägg i en klick fyllning i varje form.

Täck formen med ett lock, tryck ihop i kanterna.

Grädda på gallret i 200 grader, nedre del av ugnen.

Gräddning ca 15 minuter.

Efteråt, knacka försiktigt kakorna ur formarna.

Sikta över florsocker när kakorna har svalnat.

Ät och njut!/ Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *