Vaniljhjärtan
På alla hjärtans dag blev det vaniljhjärtan, spröda godbitar med vaniljsmak, en klassiker. Lite pilligt att göra, men inte svårt. Perfekt att lägga i frysen.
Vaniljhjärtan ca 16 st
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1 msk aqua faba
200 g mjölkfritt margarin
Fyllning:
0,5 dl aqua faba
1 msk socker
3/4 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl växtbaserad mjölkdryck, havre- eller soja
Florsocker till garnering
Till kakorna behövs hjärtformar av metall
Gör så här:
Smörj formarna.
Smält margarinet och låt svalna.
Blanda mjölen, socker , aqua faban och margarinet till en deg.
Låt den ligga i plast i en halvtimme i kylen.
Gör fyllningen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull.
Koka upp, låt vara på svag värme och rör om.
När fyllningen tjocknat, ta åt sidan.
Ta ut degen ur kylen.
Kavla ut degen till plattor, ca 3-5 mm tjocka.
Använd hälften av degen till att klä formarna.
Lägg i en klick fyllning i varje form.
Täck formen med ett lock, tryck ihop i kanterna.
Grädda på gallret i 200 grader, nedre del av ugnen.
Gräddning ca 15 minuter.
Efteråt, knacka försiktigt kakorna ur formarna.
Sikta över florsocker när kakorna har svalnat.
Ät och njut!/ Åsa
Lämna ett svar