Veganska Kladdkakecookies

Dessa godbitar är alltid en succé här hemma, lätta att göra och blir alltid bra.

Kladdkake-cookies ca 20 st

Ingredienser:

200 g mjölkfritt margarin

200 g mörk choklad

5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

0,5 dl aqua faba

1 dl kakao

en nypa salt

flingsalt , används efter gräddning

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper på plåt

Smält margarinet

Lägg i chokladen, i bitar, i det smälta margarinet och låt smälta med, rör ihop

Blanda övriga ingredienser i en bunke

Häll i chokladblandningen

Rör ihop till en jämn smet

Ställ i kyl att stelna i ca en halvtimme

Sätt ugnen på 175 grader

Klicka ut smeten med matsked på plåten, ca 8-10 st per plåt,

tänk på att de flyter ut

Grädda i ugn i en kvart

Lägg flingsalt på efteråt, salt och choklad passar bra ihop

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *