Ananaspaj

För många år sedan arbetade jag med en kollega i förskolan som gjorde en så god ananaspaj, receptet har jag slarvat bort… Men såg ett recept nånstans, som jag var tvungen att veggofiera. Så klart succé hos ungarna, med vispad soja-visp till.

pajdeg
jag förgräddar alltid med en krans av folie på, för att inte kanten ska bli bränd
direkt från ugnen
pudrad med florsocker

Ananaspaj, ca 10-12 bitar

Ingredienser

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

0,5 dl socker

175 g margarin

Fyllningen:

1 dl socker

2 dl växtbaserad visp”grädde”, jag använder Oatlys visp

1 tsk vaniljsocker

3 msk aqua faba

krossad ananas på burk, en stor burk, eller 2 små, ca 600-700 gram, häll av det mesta spadet

Lite florsocker att pudra med

Gör så här:

Smält margarinet, låt svalna lite

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ingredienserna till degen

Krama ihop till en stor boll

tryck ut degen i en pajform, som är ca 26 cm bred

Nagga botten, gör små hål, med en gaffel, då blir det inte luftbubblor

Lägg folie över kanterna för att inte bränna kanten

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter

Fyllningen:

Vispa upp socker/vaniljsocker och aqua faban så att det blir fluffigt

Rör ner övriga ingredienser

Häll ut fyllningen i pajskalet

Grädda i ugnen ca 30 minuter,

fyllningen ska inte vara rinnig, ha stelnat lite

Ät gärna med lite vispad ”grädde” till, eller vaniljglass.

Ät och njut/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *