Ananaspaj
För många år sedan arbetade jag med en kollega i förskolan som gjorde en så god ananaspaj, receptet har jag slarvat bort… Men såg ett recept nånstans, som jag var tvungen att veggofiera. Så klart succé hos ungarna, med vispad soja-visp till.
Ananaspaj, ca 10-12 bitar
Ingredienser
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
175 g margarin
Fyllningen:
1 dl socker
2 dl växtbaserad visp”grädde”, jag använder Oatlys visp
1 tsk vaniljsocker
3 msk aqua faba
krossad ananas på burk, en stor burk, eller 2 små, ca 600-700 gram, häll av det mesta spadet
Lite florsocker att pudra med
Gör så här:
Smält margarinet, låt svalna lite
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till degen
Krama ihop till en stor boll
tryck ut degen i en pajform, som är ca 26 cm bred
Nagga botten, gör små hål, med en gaffel, då blir det inte luftbubblor
Lägg folie över kanterna för att inte bränna kanten
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter
Fyllningen:
Vispa upp socker/vaniljsocker och aqua faban så att det blir fluffigt
Rör ner övriga ingredienser
Häll ut fyllningen i pajskalet
Grädda i ugnen ca 30 minuter,
fyllningen ska inte vara rinnig, ha stelnat lite
Ät gärna med lite vispad ”grädde” till, eller vaniljglass.
Ät och njut/Åsa
Lämna ett svar