Pannacotta med tomteskallar!

Såg ett recept i flödet, från Vegomagasinet, vegansk pannacotta på 2 ingredienser. Har för många år sedan gjort samma sak fast på godisbilar och vispgrädde, har länge funderat på hur man kan göra det växtbaserat. Testade nu med Oatlys iVisp och erbjöd de små vännerna här hemma, delade meningar som alltid, själv tyckte jag att det var supergott, sött, och festligt. Jag valde att använda de rosa skallarna, de med smak av Hallonknäck. Resten åt jag upp…

Pannacotta med tomteskallar

Recept för 4 portioner

Ingredienser:

5 dl växtbaserad vispgrädde, jag använde 2 paket Oatlys iVisp

100 g Bubs tomteskallar, sortera ut antingen de rosa eller beige.

Spara några till dekoration

Lite vispad växtbaserad grädde till dekoration

Gör så här:

Klipp sönder skallarna i mindre bitar.

Koka upp grädden i en kastrull.

Rör hela tiden, så att det inte fastnar.

Lägg i skallarna.

Rör runt hela tiden på medelvärme tills skallarna har smält.

Häll upp i serveringsskålar eller i glas.

Ställ i i kylen och låt stelna i 2-3 timmar.

Dekorera med lite vispad växtbaserad grädde och bitar av tomeskallar.

Ät och njut!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *