Krispig blomkål och krossade potatisar

Goda tillbehör, enkelt och gott, kan varieras efter smak. En god vegobiff till och sås gjord av soyghurt och sweet chili-sås, middagen är klar.

Genom att göra potatisen och blomkålen på detta sätt, blir det genombakat och krispigt, inte minst potatisskalen. Blomkålen blir mjuk och saftig på insidan, krispig på utsidan.

Recept för 4-6 personer

Krossad potatis

Ingredienser:

Potatis, 2-3 per person, oskalad

4 vitlöksklyftor

0,5 dl olja, jag använder rapsolja

salt

Gör så här:

Koka potatisen i ca 10 minuter, så att den är halvfärdig-

Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olja,

Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper, skär ett par snitt som ett X.

Krossa sedan potatisarna med ex en mugg.

Ringla vitlöksoljan över, salta frikostigt.

In i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

Krispig blomkål

Ingredienser:

1 blomkålshuvud

1 dl vetemjöl

1 msk paprikakrydda

1,5 dl vatten

0,5 paket Pankoströbröd

salt

peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela blomkålen i små buketter

Blanda mjöl och kryddor, vill du ha starkare, så tillsätt chilipulver

Blanda ner vatten i mjölblandningen, rör den slät

Häll upp panko i en annan skål

Blanda ner blomkålen i smeten så att bitarna blir helt täckta.

Lägg dem sedan i pankon

Lägg på bakplåtspapper

Baka i ugnen på 225 grader i 30 minuter

Gör gärna potatisen och blomkålen tillsammans.

Ät och njut!

/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *