Krispig blomkål och krossade potatisar
Goda tillbehör, enkelt och gott, kan varieras efter smak. En god vegobiff till och sås gjord av soyghurt och sweet chili-sås, middagen är klar.
Genom att göra potatisen och blomkålen på detta sätt, blir det genombakat och krispigt, inte minst potatisskalen. Blomkålen blir mjuk och saftig på insidan, krispig på utsidan.
Recept för 4-6 personer
Krossad potatis
Ingredienser:
Potatis, 2-3 per person, oskalad
4 vitlöksklyftor
0,5 dl olja, jag använder rapsolja
salt
Gör så här:
Koka potatisen i ca 10 minuter, så att den är halvfärdig-
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olja,
Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper, skär ett par snitt som ett X.
Krossa sedan potatisarna med ex en mugg.
Ringla vitlöksoljan över, salta frikostigt.
In i ugnen på 225 grader i 30 minuter.
Krispig blomkål
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1 dl vetemjöl
1 msk paprikakrydda
1,5 dl vatten
0,5 paket Pankoströbröd
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålen i små buketter
Blanda mjöl och kryddor, vill du ha starkare, så tillsätt chilipulver
Blanda ner vatten i mjölblandningen, rör den slät
Häll upp panko i en annan skål
Blanda ner blomkålen i smeten så att bitarna blir helt täckta.
Lägg dem sedan i pankon
Lägg på bakplåtspapper
Baka i ugnen på 225 grader i 30 minuter
Gör gärna potatisen och blomkålen tillsammans.
Ät och njut!
/Åsa
Lämna ett svar