Soppa och macka

Typisk vardagsmat hos oss är soppa och macka, fördelen är att du kan ta det du har hemma och göra soppa på.

Lite torrt o tråkigt bröd? Gör varma mackor på dem. Här hittade jag 4 hamburger-bröd i frysen, fyllde med lite ost o paprika och lade i smörgåsgrillen. Ikväll blev det tomatsoppa, och här får du ett tips på en god tomat/paprika/morotsoppa.

Röd soppa

ca 4 portioner

Ingredienser:

1 paprika, röd, gul eller orange, påverkar både smak och färg,

1 morot

1/2 gul lök

2-4 vitlöksklyftor, beroende på hur mkt vitlök du gillar

2-3 tomater eller en handfull minitomater

1 liter vatten

grönsaksbuljongtärning

salt

peppar

paprikapulver

ev. 1/2 tsk chili/Cayennepulver (om du gillar starkt)

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde, valfritt, gör att det blir lite krämigare

växtbaserad fraiche, valfritt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Kärna ur paprikan, skala moroten, lök och vitlök

Dela paprika, morot, tomat, löv och vitlök i bitar.

Lägg dessa på bakplåtspapper, häll kryddor över

Rosta i mitten av ugnen, 30 minuter.

Lägg grönsakerna i en gryta, häll över vatten

lägg i buljongtärning.

koka upp.

Mixa med handmixer så att soppan blir slät.

Smaka av med ev lite mer salt. Häll ev i den växtbaserade matlagningsgrädden.

Lägg på en klick fraiche eller naturell soyghurt vid servering.

Gör dubbel sats så räcker det i 2 dagar, min erfarenhet är att soppa nästan blir godare dagen efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *