Världens godaste kanelbullar!

Här kommer det väl beprövade receptet, egentligen är basen ett vanlig bull-recept, men gjort med växtbaserade råvaror. Att äta växtbaserat är enklare än du tror!

Recept för 20 bullar: (jag fördubblar oftast till 40 bullar/2 plåtar)

25 g jäst

50 g margarin

2 dl växtbaserad ”mjölk” ex havredryck, sojadryck

1/2 dl socker

en nypa salt (kan uteslutas)

5-6 dl vetemjöl

Fyllning:

25 g smält margarin

kanel

1/2 dl socker

Till gräddning:

pensla med äggersättning eller växtbaserad ”mjölk”

pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke

Smält margarinet i en kastrull, häll ner ”mjölken”.

Värm upp till fingervarm temperatur.

Häll ner blandningen över jästen, rör om till jästen är upplöst.

Häll i socker och salt. Rör om.

Rör ner mjölet, en dl i taget, tills degen släppet från kanten och är smidig.

Lägg över handduk, låt jäsa i ca 45 minuter, under duk/handduk

Lägg 20 bullformar på en plåt.

Knåda degen.

Kavla ut degen till en stor rektangel.

Pensla ut margarin på hela rektangeln.

Sprid ut socker och kanel .

Rulla ihop längs längden, som en rulltårta.

Dela i 20 bitar.

Lägg i formarna, på högkant. Platta till med fingrarna.

Låt jäsa i 1 timme under duk/handduk.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla och lägg lite pärlsocker på.

Grädda i ca 10 minuter, tills de är gyllenbruna

Ät och njut!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *