Världens godaste kanelbullar!
Här kommer det väl beprövade receptet, egentligen är basen ett vanlig bull-recept, men gjort med växtbaserade råvaror. Att äta växtbaserat är enklare än du tror!
Recept för 20 bullar: (jag fördubblar oftast till 40 bullar/2 plåtar)
25 g jäst
50 g margarin
2 dl växtbaserad ”mjölk” ex havredryck, sojadryck
1/2 dl socker
en nypa salt (kan uteslutas)
5-6 dl vetemjöl
Fyllning:
25 g smält margarin
kanel
1/2 dl socker
Till gräddning:
pensla med äggersättning eller växtbaserad ”mjölk”
pärlsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke
Smält margarinet i en kastrull, häll ner ”mjölken”.
Värm upp till fingervarm temperatur.
Häll ner blandningen över jästen, rör om till jästen är upplöst.
Häll i socker och salt. Rör om.
Rör ner mjölet, en dl i taget, tills degen släppet från kanten och är smidig.
Lägg över handduk, låt jäsa i ca 45 minuter, under duk/handduk
Lägg 20 bullformar på en plåt.
Knåda degen.
Kavla ut degen till en stor rektangel.
Pensla ut margarin på hela rektangeln.
Sprid ut socker och kanel .
Rulla ihop längs längden, som en rulltårta.
Dela i 20 bitar.
Lägg i formarna, på högkant. Platta till med fingrarna.
Låt jäsa i 1 timme under duk/handduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla och lägg lite pärlsocker på.
Grädda i ca 10 minuter, tills de är gyllenbruna
Ät och njut!!
Lämna ett svar