Pankoblomkål med vitlöksris

Ibland vill man göra det lite festligt, denna låda var succé hos barnen !
Recept för ca 4 portioner:
300 g jasminris
100 g spenat
1 gurka
6 vitlöksklyftor
75 g Panko ströbröd
2 st morot
1 tsk chiliflakes eller chilipulver
Majonäs
Ketchup
sweet chilisås
3 st salladslök
500 g blomkål
salt
olja
vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader/200 varmluftsugn
Rosta blomkål i ugnen:
Skär blomkålen i små buketter
Blanda 1/ dl majonnäs, 2 hackade vitlöksklyftor, chili, en nypa salt , 1msk ketchup i en skål
Vänd ner blomkålen så att allt är täckt med röran
Häll över panko så att allt är täckt
Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper
Rosta i ugnen ca 25 minuter
Koka vitlöksris:
Hacka 4 vitlöksklyftor. (dra ner på antalet om du vill ha mindre smak)
Koka riset enlig förpackningen, lägg i vitlöken i vattnet och låt koka med.
Blanda majonnäs:
Blanda 1 dl majonnäs med 2 msk sweet chilisås i en skål.
Woka grönsaker:
Skala och skär morot, gurka och salladslök i tunna skivor.
Woka morot i stekpanna med lite olja på medelvärme, rör under tiden.
tillsätt spenat och lök, woka tills allt är mjukt.
Tillsätt salt och peppar.
Servera:
Lägg upp ris, grönsakerna och blomkålen i en form. Lägga gurkan ovanpå, ringla majonnäsen över.
Ät och njut!
Lämna ett svar