Pankoblomkål med vitlöksris

Ibland vill man göra det lite festligt, denna låda var succé hos barnen !

Recept för ca 4 portioner:

300 g jasminris

100 g spenat

1 gurka

6 vitlöksklyftor

75 g Panko ströbröd

2 st morot

1 tsk chiliflakes eller chilipulver

Majonäs

Ketchup

sweet chilisås

3 st salladslök

500 g blomkål

salt

olja

vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader/200 varmluftsugn

Rosta blomkål i ugnen:

Skär blomkålen i små buketter

Blanda 1/ dl majonnäs, 2 hackade vitlöksklyftor, chili, en nypa salt , 1msk ketchup i en skål

Vänd ner blomkålen så att allt är täckt med röran

Häll över panko så att allt är täckt

Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper

Rosta i ugnen ca 25 minuter

Koka vitlöksris:

Hacka 4 vitlöksklyftor. (dra ner på antalet om du vill ha mindre smak)

Koka riset enlig förpackningen, lägg i vitlöken i vattnet och låt koka med.

Blanda majonnäs:

Blanda 1 dl majonnäs med 2 msk sweet chilisås i en skål.

Woka grönsaker:

Skala och skär morot, gurka och salladslök i tunna skivor.

Woka morot i stekpanna med lite olja på medelvärme, rör under tiden.

tillsätt spenat och lök, woka tills allt är mjukt.

Tillsätt salt och peppar.

Servera:

Lägg upp ris, grönsakerna och blomkålen i en form. Lägga gurkan ovanpå, ringla majonnäsen över.

Ät och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *