Smulpaj med äpple

Just nu är äpplen ganska billiga och goda, passa på att göra enkla efterrätter, kanske en helt vanlig onsdag?

4 portioner

Smuldeg:

2 dl vetemjöl

1 msk socker

100 g mjölkfritt margarin

Fyllning:

3-4 äpplen

1 msk socker

(ev kanel om man gillar det)

Margarin för att smörja formen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj form med lite margarin. Jag har använt miniformar på bilden.

Lägg mjöl, socker och margarin i en skål.

Finfördela margarinet i skålen med fingrarna eller gaffel tills det blir en grynig massa.

Skölj, skala och dela äpplena i mindre bitar/tärningar.

Lägg äpplebitarna i formen, strö socker över, ev även kanel.

Strö smuldegen över äpplena.

Sätt in mitt i ugnen, grädda i ca 20 minuter, tills smuldegen är gyllenbrun.

Ät med vaniljsås.

Tips: Byt ut en del av äpplena mot rabarber eller något bär, ex hallon.

Ringa lite sirap ovanpå smuldegen innan du sätter in i ugnen, ger fin färg o sötma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *