Smulpaj med äpple
Just nu är äpplen ganska billiga och goda, passa på att göra enkla efterrätter, kanske en helt vanlig onsdag?
4 portioner
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 msk socker
100 g mjölkfritt margarin
Fyllning:
3-4 äpplen
1 msk socker
(ev kanel om man gillar det)
Margarin för att smörja formen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj form med lite margarin. Jag har använt miniformar på bilden.
Lägg mjöl, socker och margarin i en skål.
Finfördela margarinet i skålen med fingrarna eller gaffel tills det blir en grynig massa.
Skölj, skala och dela äpplena i mindre bitar/tärningar.
Lägg äpplebitarna i formen, strö socker över, ev även kanel.
Strö smuldegen över äpplena.
Sätt in mitt i ugnen, grädda i ca 20 minuter, tills smuldegen är gyllenbrun.
Ät med vaniljsås.
Tips: Byt ut en del av äpplena mot rabarber eller något bär, ex hallon.
Ringa lite sirap ovanpå smuldegen innan du sätter in i ugnen, ger fin färg o sötma.
Lämna ett svar