En födelsedag med curry!

Välkommen till min vegomatblogg! Här kommer du att få tips och recept på enkel, god vegomat gjord på växtbaserade ingredienser som alla kan hitta i sin affär. Jag är en helt vanlig arbetande mamma som vill laga mat, men har varken tid eller lust att leta ingredienser till komplicerade recept som mina ungar inte gillar. Därför vill jag inspirera att laga det enkla och goda växtbaserade.
En av hörnstenarna i min matlagning är olika grytor, antingen med ris till eller bara som de är. Ta grönsaker/rotfrukter du gillar och kör!
Här kommer en vego-klassiker, curry med potatis och blomkål:
Ingredienser 4-6 portioner:
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor, kan tas bort om du inte gillar vitlök
1 blomkålshuvud
5 potatisar
1 paket krossade tomater, 400-500 gram
1 burk/förpackning kokosmjölk, ca 400 gram
1 dl röda eller gula linser
2,5 dl vatten
grönsaksbuljong
curry
gurkmeja för färgen
salt
olja för stekning
Gör så här:
Skölj linserna för att ta bort lektiner, något som kan göra att man får diarré
Hacka lök och vitlök
Fräs löken och vitlöken ihop i olja i en kastrull
Under tider skala och dela potatisen i bitar ca 2×2 cm
(Nypotatis behöver du inte skala)
Skölj blomkålen o dela i små buketter
Krydda löken med 1 tsk currypulver och 1 tsk gurkmeja för färgen
Vänd i potatis och blomkål i kastrullen
Lägg i de avsköljda linserna, rör om
Häll i tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning, rör om
Salta rejält, potatis suger åt sig salt
Låt koka i ca 15 minuter i medeltemperatur, rör då och då
Jag äter som den är, men man kan ha ris till om man vill
Perfekt att äta 2dagar i rad
Lämna ett svar